16/9 Tentamensfrågorna...

Gjorde ju en tenta idag och lägger nu ut frågorna så får jag höra vad ni tycker jämfört med era tentor eller (om ni inte pluggar) är det kul att höra vad ni anser om frågorna ändå ^^


1.     Utgå från nationalstatens alltmer svårhanterliga politiska omgivning och hur politikens villkor och centrala frågeställningar, aktörer och arenor förändras. Resonera kring hur denna förändring påverkar olika aktörers möjlighet till beslutfattande, samt hur förändringen påverkar nationella och regionala identiteter.


2.     Resonera kring principen om statens neutralitet i produktion av välfärd med utgångspunkt i frågor kring kön och jämställdhet. Använd dig av autonomiprincipen respektive den kommunitära principen som startpunkt.


3.     Resonera kring form respektive innehåll som demokratiska kärnvärden. Belys spänningen med utgångspunkt i J-J Rousseaus politiska tänkande. Beakta spänningarna mellan individ och kollektiv, privat och offentlig, manligt och kvinnligt.


4.     Jämför 1930- och 1970-talets ekonomiska politik. Resonera kring vilka problem som sågs som akuta, hur dessa problem ansågs kunna lösas, samt vilka grundläggande värderingar som låg till grund för åtgärdsförslagen.


5.     Argumentera för och emot den så kallade FRA-lagen, med utgångspunkt i spänningen mellan individens integritet och behovet av skydd mot yttre faror. Använd autonomiprincipen, den kommunitära principen.


Det var det... Nu ska jag krypa till kojs och analysera tentan och mina mycket inspirerande och intelligenta svar ^^ Sov gott med söta drömmar!


Kommentarer
Postat av: Angelica

Tyckte att de innehöll svåra ord och så men ändå i kategorin "fria svar" där man kan spö på hur mycket som helst och sådana frågor är lättare (om man kan de svåra orden och principerna ni var tvungen att ha med i analysen) men annars är ju såna frågor med ett specifikt svar svårare tycker jag. =)

2008-09-18 @ 17:21:12
URL: http://angelicasgnallbank.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0