30/9 Allt klart- men var är tentan?

Nu kommer bloggen äntligen att bli som det ska vara ^^ Ni vet, med varje rätt inlägg på rätt plats.  Så imorgon behlöver ni inte oroa er eller ni behöver inte känna att det är jobbigt med "fel" datum på inlägget för från och med imrogon borde det bli rätt :-P

Vart är min tenta egentligen? Idag har det ju gott två veckor och det ska väl bara gå två veckor sen ska man få ett svar! Så nu undrar jag bara, har jag klarat tentan eller ej?? Tacksam för svar (inte för jag tror att den läraren läser min blogg, men ändå) ;-)

28/9 VIP bilder Nya Familjespa!!!

OBS: FEL DATUM IGEN ;-)

Nu har man kommit hem efter att ha tillbringat hela dagen på hotellet och städat en hel massa... Fick städa med Nijada och Senita (http://menyou.blogg.se). Det gick faktikst riktigt bra idag och vi var de första som kom ner till tvättrummet för att göra iordning vagnarna så det känndes bra ^^. Fadil visade mig och Senita det nya SPAT, så himla coolt var det! Observera nu att det här blir bilder som ni givetvis inte får se. Jag vet att hotelpersonalen har smygpremiär söndagen den 5:e men ni har helt enkelt sån tur att ni får se lite av bilderna redan nu- Allt för mina kära vänner ^^



Som avslutning: ett spabehandlingsrum och jättebastun:

28/9 Liten mix av festbilder!

OBS: Detta inlägg skrevs den 28/9 på morgonen innan jobbet men publicerar det tillsammans med bilderna just nu!

Det var en riktigt trevlig kväll igår alltså! Sofie höll visserligen på att missa bussen till hotellet med det löste sig i alla fall och hon kom med bussen i slutänden ^^. Sen vet jag inte alls hur tjejerna gjorde men de lyckades att få med mig ut till Cromwell ett tag i alla fall. Fast jag åkte där ifrån redan halv 12, man behöver inte vara uppe längre när man skulle upp och jobba idag.

Brudarna (med den riktigt sura drinken) på crompan:


Matilda och Tette                                     Becca och Sofie


De andra bilderna hamnar på: http://theresenylander.bilddagboken.se

27/9 Väntan på "liten förfest"

OBS: Detta skrevs den 27/9 (lördag) klockan 17.15

Har vart ute och åkt massor med bilen nu. Nicklas har åkt iväg för att vara på "grabbkväll" hos Doddo. Tror de blir N, Doddo, Krille, Danne och Johan men jag är inte ritkigt säker. Bara han får det kul trots att han inte kan dricka någon alkohol, men sen är det bara en vecka kvar sen kan han få njuta av öl igen ^^.

Sofie från hotellet är här och sitter i soffan med hennes dator i knät och spelar kort och jag sitter här med min dator i knät och skriver ett blogginlägg. Vi är SÅ SOCIALA så med varandra ^^. Snart kommer nog Becca och två av hennes kompisar Matilda och Sofie hit så ska vi ha en liten förfest. Jag kommer nog inte att gå ut sen dock, men det gör säkert de andra.

Har Baccardi Razz och frysta hallon (tillsammans med Sprite)- det finns inget bättre om man ändå ska dricka något med alkohol! Fast jag har även Coca Cola såklart ^^.

Hoppsan- det ringer på dörren! Vad sjutton, de fick ju inte komma innan 18. Aja, de har ju sett mig i joggingbyxor förut i och för sig- men observera att jag hade tänkt att klä om. Blir det några bilder tagna under kvällen så publiceras de inte förens efter jobbet imorgon. Jag lär inte orka ikväll sen!

Time to be social med gästerna :-D

27/9 Där blev man med bil!

Jösses alltså! Jag ligger och sover- man måste ju vila lite när man vart uppe och tvättat klockan 7-12 ;-) Helt plötsligt är det ett väldigt väldigt tutande här utanför men jag vänder på mig och "somnar" om igen... Klockan var ju ändå bara 12 på väg mot halv ett. Då kommer en Nicklas inrusandes och rycker av mig täcket och bär mig ut ur lägenheten! HAN HAR KÖPT BIL! Jag trodde faktiskt inte han skulle köpa den men oj vilken bil sen. Vi var ute och åkte ett bra tag och oj vad bilen gick bra- RIKTIGT BRA!

Stolta nya bilägaren:

27/9 Så blir man med bil?

Det verkar som att Nicklas inte kan hålla sig längre, han ringde på en annons igår. Ända sedan porschen blev stulen och vi insåg att den inte skulle gå att få tillbaka i kördugligt skick :-( så har N suttit som klistrad vid blocket (http://www.blocket.se) för att leta fram en likvärdig bil. Visserligen kan han ju inte hitta en som betyder lika mycket eftersom han fick porschen av hans morfar och det var hans första bil men nu kan man i alla fall hålla tummarna för att han får sig en bil med körglädje igen!

Jag får se vad som händer, jag har ingen anning. Jag får i alla fall inte följa med och titta på bilen, Nicklas tror att jag kommer att snacka förmycket?! Har ni hört något så konstigt nån gång, jag som alltid är tyst ^^. Danne tog han minsann med sig. Spänningen är olidlig.

Här låg en länk till bilen på blocket men den funkar inte längre att klicka på!

27/9 till Becca

Hoppsan... Detta inlägg skrevs imorse, ungefär klockan nio och vad gör jag? Jag "sparar som utkast" istället för att publicera det... Så nu blir det ju helfel, men jag måste ju rätta till så jag publicerar det nu istället!

OBS Tette rättelse i efterhand: Detta inlägg skrevs alltså den 27/9 klockan 09.00 på morgonen!

Hej Becca, vet inte om du tittar in på bloggen innan du går till jobbet men nu har jag i alla fall bestämmt mig ^^ Det vore jättekul om du tar med dig vännerna hit och vi festar lite ikväll. Om ni ska ut följer jag nog inte med dock för jag ska upp och jobba på söndag ju. En tjej från mitt jobb, Sofie, kommer också att vara här ett tag ikväll men ni är välkommna ändå. Carin hoppas jag på att hon tittar in också!


29/9 Snart fixat XD

Nu är jag påväg att rätta till allting! Det ska dock bli en smula intressant att se hur måna kommentarer på de inläggen man får som lyder "du vet att det står fel datum va?" Men det kommer det inte alls att göra, inläggen är ju nämligen publicerade idag men de skrevs i LÖRDAGS! Ojoj, så därför kommer jag också skriva vilken tid de skrevs så ni får någon uppfattning om vad ni går miste om ;-)

Haha- så rörigt livet kan vara ibland, men läs och njut! ;-)

28/9 Fan också...

Skulle ju ha rättat till allting idag, men jag måste göra något hemskt. Jag skjuter på det ännu längre... Nu börjar ju Parlamentet och efter det är det mord i sinnet sen måste jag verkligen gå och sova. Sorry till alla som verkligen väntar på en del spännande inlägg eftersom det hände så mycket i lördags men ibland räcker verkligen inte tiden till!

och nej, eftersom Nicklas åker imrogon så vill jag faktikst vara i soffan och gosa med honom och titta på TV inte sitta klistrad vid min blogg...

28/9 Fel pga tidsbrist

Usch, allting blev så fel... Men jag ska försöka att rätta till det senare. Nu måste jag till jobbet. Nicklas sover fortfarande, skönt för honom.... Så mycket att säga- så lite tid!


Kram

27/9 Partybilder!

bjuder på ett kollage av mina härliga och underbart amatörmässiga partybilder!





27/9 Morgonstund med guld i *gäsp*

Som den traditionella lördagmorgon det är så har jag givetvis tvätttid idag med. Blev bara 2 stycken 60 graders maskiner idag så det går snabbt och bra i alla fall. Blev dock en vit t-shirt (min) och en vit skjorta (Nicklas) över, men de sparar vi tills nästa lördag ^^.

Nu ska ni alla få hjälpa mig att hålla tummarna för att min cykel inte är stulen eller ligger i strömmen på väg mot festen, igår glömde jag nämligen cykelnyckeln så min hoj har stått vid Campus ALLDELES FÖR NÄRA STRÖMMEN hela natten! Vill nästan inte gå och ta reda på om den är kvar eller inte... Känner ångesten komma krypande!

Festen igår var jätterolig och jag hade sån tur att jag fick skjuts hem av ett gäng som skulle till Katrineholm. Jag fick även en puss av  en kille (tror han hette Hampus?) när han släppte av mig vid hållplatsen "Tecknikhuset". Haha, gulligt värre ^^

Nej, lika bra jag fortsätter med tvättning och annat när jag ändå är vaken så lägger jag in ett kollage av festbilderna senare, blir säkert roligare att titta på än en massa text ^^

Den älskade maskinen som snor min tid idag...

27/9 Hemma igen- SOVA!

Är tillbaka nu. Jag hittade "den förvunna festen". Det var en fest hos Heidi men det var Emmy som hade "tipsat" mig om den så det var inte så konstigt att jag blandade ihop allting :-D Det tråkiga var ju att jag missade Gripen festen fast det får bli en annan gång ^^.

Nu ligger Nicke och gnäller för att jag har en lampa tänd så det är bäst att jag kryper ner i sängen med honom och berättar om festen och MIN CYKEL för er imorgon bitti istället. Eller om några timmar eller vad man säger ^^

Sov gott!

26/9 Riktiga vänner!

Vill bara säga att det verkligen märks vilka som är ens fina riktiga vänner. Folk som är intreserade av vad som händer i ens liv och människor som hör av sig och vill hitta på något. (För övrigt är tyvärr inte jag en sån bra vän :-(

Men efter allt som hänt, Nicklas bil som blev stulen; mina taskiga tentanerver och att Nicklas dessutom blev jättesjuk så får man helt plötsligt världens uppmuntran och otroliga livslust igen. En vän ger mig och Nicklas ett presentkort så vi kan gå på bio och muntra upp oss själva!

TACK TACK TACK till BECCA OCH DODDO som är RIKTIGA VÄNNER!


26/9 Försvunnen fest? :-(

Undrar ni över titeln? Svaren kommer här ^^. Jag är säker på att någon snackade med mig på MSN i måndags eller tisdags och frågade om jag skulle på en fest och jag är säker på att hon sa fredag kväll. Problemet är att jag inte minns vem jag snackade med och jag minns inte vad det var för fest jag (förhoppningsvis) är välkommen till.

   Hur som helst så är det ju annars den stora Gripenfesten på plan 3... Malin har sagt att hon släpper in mig om jag ringer så det är ju en plan i alla fall. Men snälla, du/ni som ska ha festen, vart och när ska jag vara där? Är på världens festhumör. Nicklas följer i alla fall inte med. Han ska på grabbkväll imorgon hos Doddo så idag tänker han vara hemma ock vila upp sig.


Just det, planer för imorgon? Det är ju kulturnatten, vart ska du/ni? Är det någon som ska till trappan på hippiefesten? Eller kort sagt: Vad ska jag göra imorgon? Hatar när det finns så många alternativ!!!


Dags att leta fram en partyklädsel, over and out ^^!!!


26/9 Grupparbete :-S

Sitter redan i skolan (bomull) har vart här sen halv 8 ungefär! Jag behövde kolla upp lite saker och en del matriell eftersom jag ska "tillverka ett pussel med 4 Kina tecken på" ungefär... Det går inget vidare bra för mig för både bildsalen och slöjdsalen används just nu. Min grupp kommer sen vid tio, hoppas verkligen inte de vill att allt ska vara klart då?

Ha en bra dag ALLA! Jag återkommer säkert senare om det hände någor intressant idag...

25/9 Sovdags...?

Sovdags?


Det är ju frågan om man ska gå och lägga sig nu alltså? är ganska så trött samtidigt är jag inte alls trött fast å andra sidan sitter jag bara och degar framför datorn nu och har inte ens roligt egentligen... Så då borde man lika gärna kunna sova.

   Sitter och tar emot lite låtar från Sofie på jobbet. Måste bara vänta tills det är klart. Sen får det nog bli sängen. Har snackat med Sofie i telefon i 1 timme och 37 minuter idag. Det är ganska så bra för jag fick vardagsrummet dammsuget ^^. Varför städar jag bara när jag snackar i telefon? Kom också på att jag måste ringa Becca, har totalt glömt bort det! Fast har ju visserligen vart i skolan eller jobbat så har ju ändå inte vart ledig, men ändå. Dessutom var det ju riktigt länge sen jag snackade i telefon med IQ, jag måste nog ta upp det där med att ringa och snacka av mig lite med folk. Vad säger du IQ, kan jag ringa nästa vecka? Eller vänta- du kommer ju snart :-D


Nu är snart alla planeringar för Nicklas och mina födelsedagsfester färdiga ^^. Ska bara få till det där med datumen... Datum förresten- det är verkligen en sak som kan förstöra ett annars riktigt bra liv! Det blir så dumt ibland. Nästa helg nämligen ska jag iväg på mitt helgjobb, alltså får Nicklas vara "själv hemma" och helgen efter det så har Nicklas helgtjänst så då blir jag "själv hemma". Aja, thats life ;-)


Söta drömmar!


25/9 Dagens klädsel!

Att lägga upp den nu verkar kanske knäppt men jag orkade/hann ju inte imorse och det är ju supersynd om ni ska behöva missa mina arbetskläder
:



Vad säger Sveriges modebloggare och ni andra?
Kan detta bli en hit?
Eller behöver jag piffa till det lite? ^^

25/9 Hemma igen ^^

Har nu jobbat klart för denna dagen. Eller nej, har massor som ska göras i lägenheten så funderar faktiskt på att behålla jobbklädseln på för det brukar ju gå bättre att få en del saker gjorda (som tillexempel städning) då ^^.
   Idag på jobbet har man haft ett "rent" helvete- haha, rent helvete när man jobbar med städning ok, jag är trött då är dålig humor helt okey! Hur som helst så har de infört nya städrutiner och det är inte världens enklaste rutiner man snackar om inte utan det gäller verkligen att krypa på ett dyngsut badrumsgolv för att få det rent numera! Mycket inspirerande :-S

Kort sagt: Kanske inte den bästa arbetsdagen precis...

Nu ska jag vidare till min bilddagbok (http://theresenylander.bilddagboken.se) för att lägga in ett par bilder på mig och Carin när vi lekte med Leo i förrgår. Kom på att jag glömde fota Dannes goda mat! Annars hade det verkligen kunnat sukta sönder er!!! Sen blir det nog duschen i alla fall, jag får se till att lyckas städa i "vanliga" hemmakläder!

Just det, jag har lagt in bilden på Henke (eller mer korrekt) Henkes hand nu också så vill ni se den får ni bläddra ner till det inlägget från igår ^^

Det var nog allt från nu iaf. Hej så länge...

25/9 Jobb

Ska rusa iväg till Vildmarkshotellet nu. Skulle egentligen bara lägga upp och visa en snygga bild på mina superläckra? aebestkläsder! (men hinner ej det)XD Verkar som att det kommer att bli toppenfint väder idag- snälla ni var ute lite åt mig också!

Ha en bra dag!

Kramar Tette

24/9 Som jag lovade ^^

Jag är hemma igen och sitter och degar framför datorn. Kom dock på att jag lovat att blogga om helgen och så måste jag få lov att blogga om min dag igår! Vilken himla dag det var igår alltså, alldeles underbar! Fast helgen först kanske?


Fredagen bjöd på svampplockning. Min mor och far tyckte så synd om deras stackars dotter som numera är en stadsbo som inte kan njuta av naturen när jag vill (skogen är ju SÅ LÅÅÅNGT BORT) så de tog med mig på kantarelljakt! Det blev riktigt lycka och vi hittade en korg + en systemet påse med trattkantareller (och då orkade vi inte ens plocka de flesta trattisar vi hittade eftersom vi var på "gulisar" jakt). Vi hittade en Coop Konsum påse med gula kantareller och en halv systemet påse blandat med gulisar och svart trumpetsvamp. Jag tyckte man kan kalla det en lyckad dag.




Lördagen var en "vanlig" dag tillsammans med Nicklas. På kvällen skulle vi ut till Ringstad Gård för att fira att Nicklas fyllt år. Det återkommande "nöjet" hann vi med även denna lördagen. Tvättiden mellan 07.00 och 12.00 men Nicklas tog tvätten helt själv denna gången så att jag fick sova lite mer :-D Annars var min gulliga gest denna gången en överraskning när N satte på hans minräknare. Hade skrivit ett meddelande till honom ^^

"Bara så du vet: Jag älskar dig Nicklas Hellgren Kyssar din Tess"  Gulligt värre va :-P




Söndagen hände det absolut ingenting. Jag jobbade på hotellet och Nicklas hjälpte hans mamma lite och sen träffade han visst Danne och Doddo lite också. Måndagsmorgonen då det var dags att åka fick jag i alla fall en ganska så "niceig" bild på min stolta soldat ^^




Nu till det roliga! Gårdagen (tisdagen)!!

Eftersom jag står UTAN VFU PLACERING hade jag ju nästan en helt ledig dag som jag hade tänkt att spendera med Carin :-D eftersom det var så otroligt länge sen vi sågs :-S. Vi började dagen genom att snacka på MSN för att bestämma "vad vi skulle göra". Vi kom givetvis inte på ett dugg så jag ringde Fina- vad gör man när man inte har nåt att göra? Man leker med bebis :-D :-D :-D

   Jag gick hem till Fina och Danne och vi tog Leo i vagnen och gick ut för att titta på Finas bil (som jag inte alls är avundsjuk på :-( ) Promenaden fortsatte mot Matteusskolan där vi mötte upp Carin och sen gick vi en lååång runda med en sovande sötnos i vagnen.

   Jag och Carin fick även följa med de hem och Danne bjöd oss på mat. Verkligen gourmet mat! Så otroligt gott var det! Vi fick också se Kung Fu Panda och Love Guru, riktigt roliga filmer båda två men jag blev mer kär i pandan än i Love Guru.

   Leo gungade eller hoppade i "hoppgungan" och så fick vi se honom äta "riktig" mat. Tyckte dock att det mesta spottades ut ^^ Kort sagt: Det blev en helt perfekt dag ^^


 

Mer bilder? http://theresenylander.bilddagboken.se/


24/9 Sååå Triiisssttt!

Gud vad jag har trist nu. Det är redan mörkt ute. Det finns inget att se på TV. Min snabba tupplur blev som Henke förutsåg alldeles för lång (vaknade 19 och kröp ner under täcket 17.45). Ska ut och hämta min cykel vid Campus nu. Skulle egtnligen lämnat en bok också men bibblan har ju redan stängt :-s Så typiskt!

Jag återkommer (förhoppningsvis) senare med något som (förhoppningsvis) blir intressantare att läsa...

24/9 Ny bloggdesign! ^^

Så var man tillbaka efter en HÅRD dag i skolan! Här hemma väntade dock en TOPPEN ÖVERASKNING! Tack snälla Angelica (http://angelicasgnallbank.blogg.se/) för att du fixade ut headern på bloggen åt mig! Så himla toppensnällt!!!  Så nu får ju ni gärna ge en kommentar om vad ni tycker om det nya utseendet på bloggen? Jag tar gärna emot både ris och ros, för jag har faktiskt gjort headern själv (stolt), även om det var IQ som fixade ut den på bloggen ^^.


Åter till min dag då. Jag mötte gruppen klockan 10 nere på bomull. Så satt vi RIKTIGT LÄNGE uppe på biblioteket och planerade och visserligen kom vi en bra bit på vägen men jag blev trots allt riktigt tung i huvudet och var inte på humör för grupparbete. Dessutom så fick jag den SVÅRASTE och knäppaste uppgiften av ALLA! Jag ska, i trä, rista in 4 kinesiska tecken och göra ett pussel av de! Hur ska jag lyckats med det egentligen? Blev ni nyfikna på vilken uppgift vi har egentligen? Det är information som kommer senare näs jag också kan berätta hur det har gått för mig ^^

   När vi var klara med grupparbetet för dagen och jag skulle sätta mig på cykeln för att trampa hemåt ringde telefonen. Det var Henke som sa "vänd dig om" och vem står då nere i dörren och ler om inte Henke? Han var bara en snabbis i skolan för att lämna in en portfolio så det slutade med att jag fick skjuts hem och vi åt Mc Donalds och tittade en del på TV och snackade om allt och inget som vanligt.




Nu har Henke precis åkt och jag ska ta och sova "middag" en snabbis eftersom jag har en hel del saker att göra både i lägenheten och skolarbete så vill bli lite piggare först. Over and out!


24/9: Pimpat bloggen!

Nu har jag pimpat din blogg Tette, hoppas du gillar den!
Har gjort det jag fick order om; lägga in headern och göra grå bakgrund [ ändrade även en del färger ] men enjoy!

Officiellt pimpad! =D

-Angelica-
http://angelicasgnallbank.blogg.se/

ps. du får ta bort detta meddelande om du vill ;) hihih


24/9 Grupparbete bl.a.

Nu är jag vaken och klockan 10 ska jag vara i skolan. Sorry att det inte blev någon uppdatering om igår men jag kom hem så sent och sen hann jag bara sitta och dega på MSN ett tag innan jag totalt somnade. Planerna jag hade för igår hann jag inte heller genomföra utan istället var jag verkligen men Fina, Danne, Leo och Carin i princip hela dagen. Vilket var jättekul fast det betyder ju med att jag har mer att göra idag...

Skolan från klockan 10 fram till ?
STÄDNING AV LÄGENHETEN
Läsa en bok (kurslitteratur)
Skriva "klart" ett paper kring VFU:n

Njut av dagen, Il be back!

23/9 Morgonstund och nada VFU

God Morgon!
Eller jag hoppas i alla fall att det är en god morgon för er. För mig känns det inte sådär jättebra. Jag har fortfarande inte fått ett mail angående min VFU placering så jag är hemma idag också. Tänker väl uttnyttja den här hemma tiden till att träffa Carin vilket alltid är kul men ändå. Bara för att vara duktg ska jag även läsa ut en skolbok som jag lånat på bibblan och som jag ska lämna tillbaka idag...

Målen för dagen:

  • Läsa ut "Fantasin till makten" av Ronny Ambjörnsson
  • Diska och dammsuga
  • Städa iordning badrummer
  • Träffa Carin
  • Kanske Fina och Leo (har inte sett bilen än ju!)
  • Vara ute massor i det fina vädret

22/9 Tribal wars

Det blev visst ett till inlägg så jag tar tillbaka det godnatt som jag sa i föregående inlägg ^^.
Jag har suttit och fixat en ny header till min blogg nu och när Angelica har tid så skulle hon kolla om hon kunde hjälpa mig att få den på plats så snart har man kanske en snyggare och en smula intressantare blogg!

Bara för att hon var så snäll, glöm inte att besöka henne: http://angelicasgnallbank.blogg.se 

Alltså, webbaserade gratis onlinesepl är fullständigt livsfarliga ibland. Jag har blivit en fullständig Tribal Wars nörd! Visserligen finns det en del människor som tydligen spelar på en massa världar där och jag spelar "bara" på värld 2 men är det inte otroligt att man blir så beroende... Om någon attackerar mig blir jag skitförbannad och om någon vinner när jag attackerar bli jag ännu mer förbannad ^^.
  ÄR ni nyfikna så ta och kolla in det: http://www.tribalwars.se det är ett medeltidspel där man bygger upp sin egna by och sen gäller det givetvis att bråka med så många andra byar som möjligt, eller är det den krigsgalna Tette som har missupfattat en del nu igen ^^

Nu säger jag iaf God Natt och ha söta drömmar! Nu ska jag sova...

22/9 VFU helvete :-(

Hej igen!


Det här inlägget skriver jag visst mycket senare än vad jag hade tänkt! Den här dagen körde verkligen ihop sig rejält! Det visade sig att jag inte har någon VFU placering och att min handledare har en annan student det här året! Visserligen kan en handledare ha fler än en student bara de inte har VFU samtidigt men Gunnar (som min handledare heter) visste inte ens att jag skulle komma och hade "inte alls tid med mig".

   Det är så himla dumt. Det är bara 2 dagars VFU inplanerat under den här kursen och man har bara en uppgift att göra. Uppgiften går den här gången ut på att tillsammans med minst fem (5) stycken elever göra en textanalys. Jag hade tänkt att ta "Den fula ankungen" eftersom man kan diskutera den på flera olika sätt och tolka den fritt - samtidigt som den är aktuell, i alla fall enligt mig då jag tolkar den som en berättelse om mobbning. Så inget blev som jag hade tänkt och jag har inte haft någon praktik idag!


Då kan man ju tänka sig att jag har gjort en massa andra bra saker istället då? Men där blir svaret också nej, jag har nästan suttit klistrat framför datorn och skickat mail fram och tillbaka för att försöka få tag i en VFU plats så jag kan lösa min uppgift! Men eftersom jag inte hört någonting än så verkar det som att det inte blir någon praktik imorgon heller. Jag tänker dock skriva ihop VFU uppgiften ändå! Får väl låtsas att jag har gjort den och skriva en utvärdering så kanske jag bara måste ändra lite sen när jag genomfört uppgiften på riktigt. Smart va ^^, eller farligt kanske :-P


Tänkte ju berätta lite om vad jag sysslat med i helgen också men det här håller ju redan på att bli ett alldeles för långt inlägg så jag skippar det så ni får vara nyfikna istället och så får ni mer än gärna hålla tummarna för att det fixar sig med min VFU.


Annars tror jag inte det blir någon mer uppdatering ikväll, jag tänker återvända till min Cola och mina popcorn och titta klart på Poirot (kanal 4). Sov gott och ta hand om er, vi "hörs" imorgon!


22/9 VFU

God Morgon!


Nu ska jag snart ta och trava iväg till Hagaskolan där jag ska ha min VFU (verksamhetsförlagda utbildning), praktik, det är i alla fall vad jag tror! Jag borde kanske förklara närmare men det får bli senare för det kan ju se bra ut om jag tar på mig kläder innan jag vandrar iväg ^^.


Återkommer i alla fall senare med vad jag sysslade med i helgen och givetvis informationen kring men VFU och hur det gick med "de inte alltid så snälla" eleverna idag ^^


Oj vilket meningsfullt inlägg det blev... XD


18/9 Lögn

God morgon!

Ny dag med nya tag, är det inte så det heter?

Men så kommer det inte att bli idag, fastän klockan bara är 8 på morgonen så har jag gjort något hemskt. Jag har ljugit. En vit lögn eller en nödlögn (eller knappast en lögn alls) skulle säkert en person som ljugit mer än 2 ggr kallat det men jag har fått jättedåligt samvete i alla fall.

   Äsch, ska försöka att inte tänka mer på det nu. Jag menar, alla som jag har snackat med har kommit fram till att det inte räknas som lögn men det är så fegt att ljuga. Säg att jag tillexempel har sagt att jag är sjuk fast jag bara är trött. Man kan faktiskt vara lite coolare och bara säga att man är trött...

   På tal om det- jag är faktiskt trött ^^ Ska kanske krypa ner under täcket igen och sova någon timme till? Ja det ska jag, hej så länge, jag återkommer säkert på eftermiddan :-D


17/9 Idol, kändisar m.m

Har tänkt på en sak (jag vet, jag borde inte tänka ^^) men är det inte jäkligt märkvärdigt att så många människor ska lägga sig i allting? Att vi ska vara intresserade av så mycket skit... Som nu har "det där" kändisprogrammet premiär på Tv 400... Vad rör det egentligen oss "vanliga" Svenssons hur Brad pitt och Angelina Jolie (shit, felstavning eller???) träffades och gifte sig?

   Annars kan vi ju ta ett annat intressant exempel, idol. Hur många sitter inte nu på idolsajten och diskuterar huruvida Hennings mustasch ska bort eller inte? Eller tittar på "de sämstas" uttagningar en gång till bara för att det är så kul att se folk göra bort sig, men egentligen, räcker det inte att se det på TV bara en gång?


Jag kanske inte ska säga något, jag tittade faktiskt på idol ikväll. Jag tycker det är jättekul att se folk göra bort sig men jag tycker den här juryn är alldeles för snäll- det roliga är ju att se människor bli superledsna! Fy så elak jag är- men det finns något som heter självinsikt!


Aja det får bli dagens diskussion, jag hade bara inget att göra så jag roade mig med att skriva ännu ett blogginlägg. Ska dock kolla på America got talent nu, det brukar kunna vara ganska så roligt :-D


17/9 Childhood

Såhär står det på Childhoods hemsida:

"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta."

Så det är precis vad jag gör nu, länkar till http://www.uppdragbarn.se/ .
Om ni som läser detta gör samma sak så får Childhoods verksamhet in massor av pengar till förmån för utsatta barn i världen. Många bäckar små...!

17/9 Barnkanalen

Det finns en del TV-program som kan rädda ens dag. Inte för att min dag alls behöver räddas för det har inte alls vart en dålig dag. Det är klart, en del saker som man har fått reda på känns inte så kul- rent av jobbiga faktikst, till och med för jobbiga för att publicera på bloggen, men andra saker känns verkligen toppen!
   Men när man behöver slappna av är det tur att det finns så löjligt dåliga program att man inte ens orkar skratta eller byta kanal. Jag har insett att en kanal som är verkligt bra ¨på att sända ren skit ^^ är barnkanalen. En underbar kanal att krypa upp i soffan och titta på- det är verkligen svårt att inte dö av skratt ibland...


17/9 CSN

Nu har man lyckats fixa problem CSN. Inte fixat det i den mening att jag kommer att få pengar utan fixat det genom att ta reda på varför jag inte får pengar. Tydligen fattas det 2,5p för mig från FÖRSTA året och det får det ju inte göra nu under tredje året. Där emot kommer jag att få mina CSN pengar så snart jag har löst det problemet (har max 4 veckor på mig) så nu gäller det bara att jag får "arslet ur vagnen" och gör den uppgiften, sen är CSN problemet ur världen!


Annars blev det faktiskt så att jag tog en middagslur nyss! Eller totaldäckade på sängen kan vara en mer exakt beskrivning! Fick också ett till SMS av Anneli, ska vara där klockan 18, så blir snart dags att gå och äta lite *mums*. Hur kan jag vara hungrig hela tiden?


Har ingenting att säga egentligen, ville nog mest tala om att problem CSN nu är (typ) fixat och att det gör att man känner sig mycket gladare ^^. Jag återkommer säkert senare med ännu ett inlägg men fram till dess: NJUT AV LIVET!


17/9 Back home ^^

Nu är jag hemma igen. Det var riktigt trevligt på lunchdate med Becca. Det blev Grekisk sallad i glaskupan, men vi han även prova ett linne på Gina Tricot och vi hann spana efter en skjorta till Becca på HM. Det blev inga inköp dock men för min del så var det bara bra. Man har ju liksom inga pengar som läget är nu ^^


Här hemma väntade dock ingen rolig överraskning. Hade fått post, ett brev från CSN och hyran från hyresbostäder. Hyran är (som den brukar på 2404) så blev väl ingen större överraskning där inte... Brevet från CSN däremot berättade att jag inte kommer att få något studiebidrag den här treminen för att jag fått för lite poäng, vad ska man göra liksom, det blir att kämpa vidare! Jobbigt att höra var det dock.


Fick ett roligt SMS alldeles nyss. Anneli vill bjuda på korv stroganoff och ris ikväll och det tackar man ju inte gärna nej till så blir väl att gå dit lite senare. Nu ska jag sätta mig och dega bort framför tv:n ett tag men jag säger väl på återseende så länge ^^


//Kramar Tette!


17/9 Nicklas 21!

God morgon (eller kanske mer korrekt!) God förmiddag!


Idag är det min älskling 21 födelsedag! Hur ska vi fira? Ja det är en bra fråga, eftersom han är i Skövde och jobbar så ska vi inte fira tillsammans i alla fall ^^. Men jag sms:ade klockan 00.02 inatt och så väntar jag på att han ska ringa, jag kan inte ringa eftersom han ändå inte får svara...

   Problemet blir ju vad för present jag kan ge honom nu när de planerade presenterna inte längre fungerar. Aja, jag har ju tills på fredag på mig att komma fram till något eftersom han inte kommer hem förens då ^^.


Bjuder på den bilden då jag verkligen inte gillar Nicklas, gissa varför? :-P



Annars ser min dag inte så jobbig ut. Den har börjat ganska lugnt med en sovmorgon ända till klockan 9, kan ni tänka er! Så blir det seminarie mellan 10-12, sen blir det en timmes dötid på stan innan jag ska möta Becca för en lunchdate. Vi skulle egentligen setts lite mer men hon blev tvungen att jobba. Fast det är ingen fara, då får jag ju chansen att komma hem lite tidigare och fixa en del grejer här hemma...


Hej då så länge, jag återkommer efter min lunchdate!


16/9 Tentamensfrågorna...

Gjorde ju en tenta idag och lägger nu ut frågorna så får jag höra vad ni tycker jämfört med era tentor eller (om ni inte pluggar) är det kul att höra vad ni anser om frågorna ändå ^^


1.     Utgå från nationalstatens alltmer svårhanterliga politiska omgivning och hur politikens villkor och centrala frågeställningar, aktörer och arenor förändras. Resonera kring hur denna förändring påverkar olika aktörers möjlighet till beslutfattande, samt hur förändringen påverkar nationella och regionala identiteter.


2.     Resonera kring principen om statens neutralitet i produktion av välfärd med utgångspunkt i frågor kring kön och jämställdhet. Använd dig av autonomiprincipen respektive den kommunitära principen som startpunkt.


3.     Resonera kring form respektive innehåll som demokratiska kärnvärden. Belys spänningen med utgångspunkt i J-J Rousseaus politiska tänkande. Beakta spänningarna mellan individ och kollektiv, privat och offentlig, manligt och kvinnligt.


4.     Jämför 1930- och 1970-talets ekonomiska politik. Resonera kring vilka problem som sågs som akuta, hur dessa problem ansågs kunna lösas, samt vilka grundläggande värderingar som låg till grund för åtgärdsförslagen.


5.     Argumentera för och emot den så kallade FRA-lagen, med utgångspunkt i spänningen mellan individens integritet och behovet av skydd mot yttre faror. Använd autonomiprincipen, den kommunitära principen.


Det var det... Nu ska jag krypa till kojs och analysera tentan och mina mycket inspirerande och intelligenta svar ^^ Sov gott med söta drömmar!


16/9 Nervös!

Önska mig lycka till nu... Dags att skriva tentan (jag har visserligen inga förhoppningar alls om att klara den här tentan på första försöket då alla säger hur krånglig den är) men ändå, wish me luck :-S

Hej så länge, jag återkommer ikväll så får vi se om jag lägger in tentafrågorna så kan ni säga vad ni tycker!

15/9 Tentanerver!

Nu har man verkligen tentanerver alltså! Nicklas åkte (som vanligt) härifrån klockan 7 imorse, tåget går klockan åtta men han skulle förbi sin mor en snabbis och hämta lite matlådor. Jag borde sitta med näsan i böckerna nu men jag orkar bara inte. Dessutom, hur mycket bättre blir man när man läser samma mening om och om igen?  Nej det där med pluggandet får nog vänta ett bra tag till. Fast jag har heller ingen lust att sitta vid datorn. Med tanke på hur mitt rumsbord ser ut vet jag precis vad jag borde göra- dags att diska!


14/9 Barndop

Idag skulle Nicklas kusins dotter döpas. Det roligaste, dopet skulle äga rum i Simonstorps kyrka. När var jag senast i Simonstorps kyrka? När jag själv döptes den 6:e december 1987, så det var ju ett par år sedan ^^.

Simonstorps k.a:



Nicklas hade på sig de "nya" kläderna och jag måste bara säga att han var absolut urtjusig! Det är sådana dagar som man blir extra kär i honom. Tänk att han kan vara både riktigt snygg och riktigt snäll, vilken tur man har haft ^^.


Min snygging ^^


Det var ett fint dop men roligast blev det sen på Ringstad Gård där vi fick smörgåstårta och "vanlig" tårta.

 
Obs: Maria är mammans namn, Almatårtan hann ta slut innan jag var där med kameran.


13/9 Akutmottagningen!

Suck, varför ska alla bra dagar bli förstörda när de är som bäst. Redan igår kväll fick Nicklas otroligt ont i mellangärdet men jag förstod nog inte riktigt hur ont han verkligen hade. Idag diskuterade vi dock ganska länge om vi skulle åka till sjukhuset eller inte, men sen när Nicklas blev överraskad så blev det aldrig av. Nicklas har haft så ont så han har krampat flera gånger under dagen så nu går det inte längre. Klockan 21 var vi uppe på akuten och vi kom ganska så nyss hem (läs klockan 01.45). För att vara på akuten blev det inte en särskilt lång väntan men det räckte för att se den man älskar ha väldigt ont är väldigt plågsamt.

   Vi fick vänta i 40 minuter innan vi fick komma in och under den tiden hann jag trots allt bli lite lugn för hade det vart blindtarmen så hade vi säkert fått komma in väldigt snabbt och att det inte är blindtarmen borde ju vara goda nyheter. Hur som helst så började undersökningen tillsist och ca 2 timmar senare så kom docktorn in med ett besked. Nicklas hade åkt på en bakteriell infektion väldigt nära urinblåsan vilket förklarade kramperna och smärtan!

   Nu blir det medicin i 3 veckor och under den tiden absolut ingen alkohol. Varför är det ett problem då? Jo hans födelsedagspresent skulle ju vara biljetter till öl och whiskeymässan, men det går inte då det inte är så kul att besöka den mässa när man inte får dricka någon alkohol alls. Dessutom (alla ni som väntar på födelsedagsfest) nu får ni vänta ännu längre för hur kul blir det för Nicklas att ha fest om han inte får dricka någonting?


Så är läget just nu i alla fall, en smula deprimerande men nu satsar vi på att få Nicklas frisk och smärtan skulle förhoppningsvis gå över på 3 dagar!


Hurra bara 4 timmar här, något slags rekord?


13/9 Bowling surprise :-D

Idag skulle Nicklas mamma och syster överraska honom. Jag visste givetvis om det eftersom det var min uppgift att lura ut Nicklas på en promenad för att han sen skulle bli "kidnappad" av mor och syster till bowlinghallen där vi även skulle möta min familj (minus pappa) och bowla och äta gott.

   Det hela blev riktigt lyckat även om Anneli (Nickes mor) inte kunde bowla så mycket då hon hade en inflammation i musklerna. Erik och Gustaf (mina bröder) bowlade på en bana, jag och Nicklas på den bredvid och bredvid oss på andra sidan bowlade mamma mot Nelly (Nickes syster).

   Det gick jättebra för Nicklas som fick fyra strike på rad!!! Det gjorde ju att jag aldrig kom ifatt så Nicklas slutade på första plats, riktigt långt före oss andra poängmässigt.


1.     Nicklas

2.     Tette (JAG)

3.     Erik (El invalidos ;-P)

4.     Gustaf

5.     Mamma/Nelly/Anneli


Den sista platsen blev lite osäker då de pendlade mellan sista och näst sista platsen hela tiden. Så ska jag vara ärlig såg jag aldrig vad det blev för slutresultat på deras bana ^^.


Efter bowlingen blev det plankstek och det smakade så underbart! Kort sagt måste man säga att det var en riktigt mysig kväll och inte alls ett dåligt sätt att fira sin födelsedag. Det kändes verkligen som om jag också fick en födelsedagspresent till så ett JÄTTETACK till Anneli och Mamma som fixade den här fina kvällen till oss!!!

 
Bror Erik i profil                                        Bror Gustaf (som förlorade)


10/9 Soffstädning!

Nu har det gott ännu några dagar då jag lyckats med tentaplugget och inte vart slapp och hamnat framför datorn och bloggen - bra jobbat Tette. Var bara tvungen att göra ett avbrott nu för att skriva ihop ett alldeles meningslöst inlägg...

   Bestämde mig nämligen för att städa soffan idag. Behöver dessutom en välbehövlig pluggpaus ^^. Det blev lite av en obehaglig överraskning när jag tog bort soffdynorna från soffan. Det gömde sig både dunfjädrar, popcornrester och en chilinöt ^^. Nu är allt det borta och soffan är ytterst sittvänlig igen :-D


Min fina? soffa!


7/6 Varför?

Min pojkvän har en förkärlek för att gömma mig under en massa täcken, är det ett tecken på att jag är ful? ^^

Vart är Tesen???


Annars har jag inte läst alls så mycket som jag borde idag. Eller Äsch, vem försöker jag lura :-( Jag har inte läst NÅGONTING idag. *Panik*

6/9 Lite fest avbrott...

Blir att gå iväg en snabbis till Sara L som ställer till med kräftkalas idag. Det är faktiskt lördag och man kan ju inte tentaplugga hela tiden ^^. Först ska Nicklas och jag till Conny och Eva som ville fira att jag och Tomas (Emmas pojkvän) har fyllt år, kan man säga mer en tack? Det bjöds på mycket god mat men även ett paket. 2 stycken gröna växter och ett presentkort på HM för 150 kronor ^^. Det var verkligen vad jag behövde, så nu är fönstret snyggt och jag ska få något nytt att ha  på mig :-D


Men iaf, när det var klart så gick Nicklas till High Lander och jag gick till Sara för att få spana in hennes lägenhet och för att få lugna tentanerverna med en liten fest. Lägenheten var UNDERBART vacker! Fick en ny kompis där också... Det roliga var att hon hette Anna och i andra namn Therese och som (ni antagligen vet) heter ju jag Anna Therese Nylander :-D



Anna Therese och Anna Therese XD

Kvällen fortsatte med utgång till öhm, jag har visst glömt vad stället hette. Sen skulle vi iaf in på Wasa och det var då jag gjorde upptäckten att jag hade glömt mitt körkort. Så typiskt, så det blev att avsluta utekvällen redan klockan ett men det kändes snarare lugnt och bra för man vill ju gärna orka upp och fortsätta den spännande *gäsp* läsningen till tentan imorgon...


5/9 Muta :-D

Lyckades hålla mig ännu en dag men nu är det dags igen ^^. Inför Nicklas hemkomst idag ville jag ha det lite fint så jag städade lite i vardags/TV-rummet. Jag gick även ut på en långpromenad ner till Media Markt och köpte en liten "välkommen hem igen" present till Nicklas. En present som även kan ses som en "varsågod att roa dig medans jag tentapluggar" present. Skrev även ihop ett litet brev med de egenskaperna som Nicklas har som gör att jag ÄLKSAR honom ^^, det blev faktiskt ganska så gulligt om man får säga det själv :-D  

   Dessutom tror jag att Nicklas behöver få en sådan uppmuntran eftersom det finns en ganska så stor risk att jag kommer att bete mig som ett svin i helgen eftersom jag inte blir på särskilt bra humör av att plugga och om han stör mig finns det risk att jag bits :-D Som sagt, bra flickvän kommer jag sorgligt nog inte alls att vara i helgen.

   Bjussar på en bild från mitt rena fina bord, men den mycket tjusiga presenten på ^^ Det är en CSI Box där i så han kan roa sig med mord medans jag kan läsa om politik, överlevnad och välfärd - orättvist men nödvändigt!


3/9 Vackert badrum ^^

Så bra gick detta och såhär länge kunde jag hålla mig ^^ Det vill säga 2 dagar sen var det dags att blogga igen. Haha XD, fast jag känner faktiskt att jag har lite tid att skriva ihop det här så det borde vara lugnt. Jag har vart så OTROLIGT duktig idag! Dels har jag (givetvis) läst en hel del men jag har även tagit och städat mitt badrum. Badrummet är faktikst väldigt fint med tanke på storleken. Det är heller inte så trångt och ändå har jag badkar vilket är riktigt skönt och välbehövt ibland ^^.


Bjuder givetvis på en del bilder från mitt numera riktigt vackra badrum. Kommentera gärna, jag gillar ros men är inte alls rädd för ris heller... (fler bilder: http://theresenylander.bilddagboken.se)

 


31/8 Grattis mig!

Så var det dags! MEGAgrattis till mig! 21 år idag- så himla roligt ska det bli! Fick en present av Nicklas imorse. Det var jätte gulligt och han sjöng för mig med en väldigt morgontrött och söt röst :-D


Fick armbandet av Älsklingen <3


Det blir att åka hem till föräldrarna och fira födelsedag med släkten idag. Blir ingen mat eller så bara lite tårta och en mysig/härlig familjestund.


Sen har jag en SUPERBEKÄNNELSE att göra!

Det kommer att vara så att jag inte hinner uppdatera bloggen särskilt ofta nu. Kanske kommer den att ligga helt nere fram till den 16 September. Detta beror ju på att jag fram till dess måste ägna mig åt en väldigt massa tentapluggande. Jag skojar inte när jag säger att jag inte förstår vad det är för OTROLIGT svåra böcker jag läser. Det är som om texten bara åker förbi mig och jag förstår ingenting! Men men, så ligger det iaf till. Så även om jag vill uppdatera massor och berätta om mina presenter (som jag hoppas jag får idag) så får det vänta tills efter den 16:e eller tills jag har lite tid över...

   Tror däremot att jag kommer att satsa en del på att kommentera era bloggar eftersom alla behöver en paus i tentapluggandet och den kan jag ju tillbringa vid datorn och era bloggar. Så får ni gärna hjälpa mig och hoppas på dåligt väder de här dagarna! Då blir det lite lättare att stanna inne och plugga!  

Hej då, så länge...


30/8 USCH!

FY FAAN säger jag bara!
Det här är vad man INTE vill hitta dagen innan födelsedagen på väg ner till tvättstugan... TACK GUD för att den inte var i lägenheten!!!

29/8 IKEA

STOR SMILEGUBBE :-D Idag bär det av till IKEA. Ska köpa mig en födelsedagspresent ifrån farmor om det blir som det är tänkt :-D Farmor är 85 och hon vill gärna ge mig en matta men har inte så stor möjlighet att åka till stan och köpa en, dessutom känns det bättre att jag får någon matta jag verkligen vill ha som farmor så fint uttryckte det!


Hoppsan- nu blir jag sen igen, måste RUSA!

(lägger in bilden på mattan sen om jag hittar en sån matta jag vill ha!)

Såhär blev mattan på plats!!! Vad tycker Ni?
 
(Obs: Mattan går att torka med trasa till och med) :-D XD 


28/8 Partyidé

Nu tror jag, jag vet hur jag ska göra... Eller hur vi ska göra blir det till och med eftersom Nicklas fyller redan den 17:e September så kan vi ju lika gärna göra någonting tillsammans :-D Vi har nog kommit fram till att det blir ett flertal separate mini parties och att det blir i lägenheten istället för i Åby.


Det låter väl mysigt :-D Dessutom kan ju jag ta mina tjejkvällar lite mer mitt i veckan eftersom Nicklas ändå jobbar då så blir det ÄNNU BÄTTRE :-D Aja, man har ju lite tid att tänka på det här alltså. Men måste dock säga att det nog får bli party efter den 16:e... Fram till dess blir det bara tentaplugg!


27/8 Önskelistan ^^

Har börjat skriva min önskelista just nu :-D Det är alltid roligt även om det jag gillar allra bäst med födelsedagen är att få träffa släkten, man vet ju aldrig hur länge de finns i närheten liksom. Hur som helst: Varför vill inte människor ge "tråkiga presenter" även om det är vad man verkligen behöver? Jag som inte har råd att handla kläder så ofta eller att gå på bio ÄLSKAR ju att göra det, alltså är presentkort en asbra present som jag verkligen uppskattar. Men någon som vill ge mig det då? "Nej, men det är ju en så trist present, önska dig nåt annat." Får man ganska så ofta höra... Jaja, visst ge mig något annat då men sanningen är ju att presentkort på kläder, filmer, bio, allt sådant är så kul och betyder så mycket!


Här är iaf min önskelista :-D :

  •          Ostfat samt ostknivar
  •          Kräftbestick
  •          Fisktallrikar (OBS. Glastallrikar i form av en fisk 4 st)
  •          Matta OBS: en som går att damsuga och gärna trastorka!
  •          Strykjärn
  •          Parfym (Gärna en härlig doft som passar till vintern men ändå piggar upp)
  •          Ett armband (Gärna med hållbar länk)
  •          Nyckelskåp (till hallen - gärna i blått)
  •          Biocheck (Vill bla se Wall- E)
  •          Böcker i serien Damernas Detektivbyrå- ej Giraffens tårar eller Kalaharis skrivmaskinskola för män (OBS vill ha Pocket)
  •          3 stycken blomkrukor (i samma stil som de jag redan har)
  •          CSI DVD Box Säsong 6
  •          CSI Miami DVD Box Säsong 2
  •          Sing Star Legends PS2
  •          Presentkort= ALLTID UPPSKATTAT!
  •          Barskåpshjälp! (Japp, ni läste rätt ;-))

-          Baccardi Razz

-          Baccardi Apple

-          Absolut Ruby Red

-          Absolut "Vanilj Vodka"

-          Apple Sourz

-          Blå Couracua (Bolz Blue)

Det var nog allt tror jag :-P Längtar tills på söndag!


26/8 Nedräkning till Party?

En bra (men framförallt roligt sak) just nu är att det bara är 6 dagar kvar tills jag fyller år :-D Visserligen fyller man ju 21 så frågan blir ju hur man ska göra med det där med uppvaktning? Visst vore det superkul med en SUPERSTOR fest med alla de kompisar som man gillar, men det är nog inte hållbart i längden? Seriöst, vet vi inte alla hur det kommer att sluta?


Person A kommer att bråka med person B, person C hatar person Ds pojkvän. Person E går ingenstans utan sin hund och person F vill inte vistas bland människor som röker. Så kommer person G att bli arg på person H då hon inte berättat senaste hemligheten. Så kommer det säkert att bli, det vet vi ju allihop... Men mamma säger i alla fall att jag mer än gärna får låna huset om det blir någon fest den här veckan. Vem vet...


Förslag på fest, eller party upplägg mottages mer än gärna!


25/8 Domen...

Idag blev det verkligen dagen som vi fruktat. Vi cyklade upp Söderbergs för att få domen över hur det ser ut med bilen. Det började kännas riktigt illa när vi upptäckte att de ställt bilen framme där övriga skrotbilar stod. Då menar jag verkligen SKROTBILAR, Nicklas bil hade ju fortfarande formen av en bil även om man nu kunde inse att hela ramen var sne...

   Vi får iaf domen, det kommer att kosta mer att laga bilen än vad den är värd. Jag kan lova att Nicklas min där inne verkligen var smärtsam att se. Jag önskar att jag kunde köpa en ny bil till honom men han vill ju inte ha någon annan bil! Varför skulle han vilja det när det känslomässiga världen av att äga en bil som ens egen morfar har fixat till, inte kan bli lika högt av någon annan bil...


Ja vad kan man säga mer än att man blir otroligt ledsen. Vi cyklade ner till Röda Stugan för att fika lite och prata med Nickes mamma som gärna ville höra hur det var med bilen.  Det var i princip allt som hände under denna dagen...


24/8 Trist...

Tråkdag
Psykiskt dåligt mår man på grund av bilen.
Fysiskt dåligt mår man på grund av sömnbrist.


Blir att ta den LÖJLIGT LUGNT! Vi kommer väl att sitta i soffan och titta på TV/DVD hela dagen...


Ring om du/ni vill nåt...


23/8 Händelserik dag (del 2)

Dagen började löjligt tidigt eftersom Nicklas ville kolla till att bilen fortfarande stod kvar och jag tror även han hade någon slags förhoppning om att den inte skulle så lika hemsk ut idag utan kanske att det var mörkret igår som gjorde att den verkade så trasig. Klockan halv 8 var vi borta i Marielund för att se på bilen och klockan 9 gick vi upp till hans far för att ringa försäkringsbolaget och hoppas på det bästa. Där serverades det frukost vilket verkligen var något vi behövde (läs jag) och Nicklas och Conny fick tag i If och en bärgare som kunde ta med bilen upp till Söderbergsskadeverkstad.


När alla sådana ganska jobbiga ärenden var klara gick vi hem och la oss en stund igen pga att jag var riktigt trött och gnällig och vi som skulle ut och fira hans farmor 70-års dag senare på dagen! Jag vaknade till och lyckades fräscha till mig så att jag såg relativt vaken och vid medvetande ut. Vi åkte ut dit till klockan 13 och medans hans farmor och farfar var ute och åkte med Conny till vad de trodde var överraskningen (fast vi hela tiden skulle vara hos de) dukade vi upp en fin måltid med flera goda rätter.


När de kom blev det en jättemysig tillvaro även med en jätterolig sånglek i stil med textremsan från Doobidoo. Jag fick (nästan) mest poäng av alla men det var riktigt roligt även fast inte jag var överlägsen ;-D Det serverades även kräftor och jag hade turen att vara hon som fick tag i den med de allra största klorna- vilket i och för sig även var en smula pinsamt. Det kan ju ha verkat som att jag roffade åt mig men det var aldrig meningen! Jag hade bara tur XD.

Tesen och Nicke hos hans farmor och farfar...

När klockan närmade sig 18 åkte vi in mot stan för att äta taco hos (och med) Becca och Doddo och sen tänkte vi gå ner till Augustifesten där jag skulle möta Carin. Det blev en jättemysig tacostund även om jag var så trött så jag verkade en smula osocial, jag höll på att somna i deras soffa! Men en till rolig sak var att få träffa Beccas "drunken duck" :-D En riktig pärla som var MYCKET söt i mina glasögon.

   Vi gick iaf ner mot Augustifesten och gick omkring lite tills vi hamnade på High Lander där vi mötte upp Carin. Så spelade jag på en automat för 55 kronor och det slutade med att jag vann 200 kronor (150). Det var riktigt skojigt. Vi gick en snabbis på marknaden men kom ganska snabbt upp till karusellerna :-D Det blev så att vi (läs jag) bara åkte en enda. Det räckte för med tanke på hur trött jag var hade jag riktigt ont i huvudet vid det laget. Jag åkte (och lurade med Nicklas) hem till mig och somnade nästan direkt av att se sängen... Då var klockan lite innan ett och det var nog den mest händelserika fredag- lördagen i mitt liv. På både gott och ont... :-S  

Drunken duck, Nicklas och Tette hos B&D


Tack för idag- slut för idag!


(22-23/8) Bilstöld!!!

Vi satt och hade det som allra trevligast på High Lander när Nickes telefon ringer och det är hans pappa.   Conny frågar om Nicklas lånat ut bilen till någon, nej varför skulle jag det är Nicklas svar, så frågar Conny om nyckeln ligger kvar i Nicklas ficka. Ja det gör den vad är det som hänt? Då får vi reda på den hemska sanningen, bilen står inte kvar på Abel Beckers gata där vi parkerade... Bilen har blivit stulen... Nicklas trycker genast ut kvittot i automaten för att kunna ta en taxi snabbt till hans pappa. Vi väntar i baren men hinner inte få pengarna så Nicke slänger kvittot och springer ut och jag tar kvittot igen och springer efter (det är ju giltigt i 30 dagar så inte vill jag kasta bort de pengarna!)


I dörren på vägen ut från High Lander stöter Nicklas till en OTROLIGT BERUSAD äldre kvinna som snubblar in på tröskeln och ramlar rätt in med fontanellen i väggen. Kvinnan sjunker ner till golvet och börjar gråt/skrika! Nicklas den snälla drar upp kvinnan igen och frågar hur det gick medan Tette den (riktigt) elaka skriker: Skit i fylleKärringen! Så tar jag och knuffar ut Nicklas genom dörren istället (tur att inte han ramlade i dörren också, jag knuffade ganska mycket hårdare än jag hade tänkt!)

   Vi kommer iaf ut och N ringer genast efter en Taxi. När taxin kommer märker chauffören att vi är ganska upprörda och när Nicklas berättar att hans bil blivit stulen så gasar chauffören och kör emot rött så vi kom väldigt snabbt fram! Då blev det riktigt pinsamt igen, resan skulle ha kostat 108 kronor och vi har exakt 102 kronor på oss! Så ETT STORT TACK, riktas till den snälla chauffören som valde att strunta i dricks och lät oss komma undan med att bara betala 102 kronor.


Så står Nicklas i telefon kö en bra j*vla bra stund! Tänk att det ska vara så svårt att få tag i polisen (fast vi får väl anta att det beror på att det var augustifest?)  Under tiden ringde jag min pappa för att vi skulle kunna åka runt lite och leta efter bilen. När Nicklas äntligen gjort klart anmälan så kom min pappa och vi gav oss ner emot "den skumma delen" av hamnen för att åka runt och leta lite där. Vi träffade ett gäng med en Volvo som hade "burnat" så hårt i asfalten att det brann, det var nåt jag aldrig sett förut! Wow liksom!!!


Hur som helst, vi fick ett samtal från Conny ca 01.15 att polisen hade hittat bilen i Marielund. Om man inte hade fördomar innan så är det jättesvårt att inte ha det nu tyvärr :-( Vi åkte genast dit och det var då jag trodde att Nicklas liv tog totalt slut! Den förbannade idioten som hade tagit bilen hade kraschat den rätt in i en ny audi. Fatta att någon har förstört Nicklas Porsche! Hur i helvete kan någon göra så? Så OTROLIGT ledsen blir man. Ingenting i bilen är snott den är bara kvaddad...

Nicklas kvaddade älskling :-(


Den andra bilen mådde ej så bra den heller...

Tillsist (med handkraft) lyckas vi iaf backa in bilen på en parkering och få med Nicklas hem- fast han sov inte... Han låg vaken och jag låg och höll i honom för han vill ut och döda- fullständigt förståligt!!!


22/8 Händelserik dag!

Målet med den här dagen var att hinna med att under dagen gå på marknaden så jag skulle slippa sätta min fot där på kvällen då alla andra småjäklar ska ut och titta och då kanske alla ficktjuvar passar på i trängseln! Men så blev det ju inte alls... Efter allt myspys igår så vaknade jag lite senare än planerat och vi båda låg kvar i sängen längre än nödvändigt. Men mys är ju mysigt iaf ;-)

   Nicklas mamma ringde och bjöd oss på tacos vid halv 5 tiden men innan det så bar det av till Fina, Danne och Leo för där var det riktigt länge sen sedan jag sist var. Har haft jättedåligt samvete över att jag aldrig har tid att besöka de och nu när Leo har blivit så stor och är en riktigt rolig bebis som kan göra annat än att ligga ner och skrika :-D Så måste säga att det var ett mycket roligt besök som bjöd på flera leenden från en glad och mysig och riktigt stor bebis :-D Visserligen sitter han som Quasimodo men det kan nog ha att göra med att Leo inte har så mycket hals än och ett stort tungt huvud- en sån hjärna måste ju väga en del ;-)

   Efter allt babygullande gick vi vidare till Nicklas mor för att käka taco och snacka en del. Det var också trevligt men framförallt riktigt gott :-D. Nicklas åt som vanligt för mycket för att kunna resa på sig senare :-P

   Så blev det dags för nästa resa. Vi tog Porschen till Nicklas Pappa för att Nicke skulle fixa lite på hans internetbank och för att det alltid är kul att vara social :-D Dessutom är det ju bra att parkera på Abel Beckers innan vi skulle på förfest hos Danne eftersom han bor mitt i stan är det ju inte långt... Nicklas fixade iaf de ärenden han skulle och vi begav till fots mot stan och systemet där vi skulle möta Carin som skulle låna lite pengar av mig.

   Så mötte vi Carin utanför systemet och gick in för att handla lite och så gick vi vidare till pressbyrån för att köpa coca cola och för att ta ut pengar till Carin. Så bar det av vidare mot Danne. Utanför mötte vi också upp brorsan som var medbjuden för att festa lite och slippa undan morsan ett tag :-P

   Det var skittrevligt hos Danne men det blev även en av mitt livs största prövningar! Det var en man där (bara för det minns jag inte hans namn) som vann i mig i varje mun duell! Det är SANT! Han var ASBRA och kunde verkligen snacka, han lyckades till och med dra några nya invalidskämt som Erik och jag inte hört förut! Shit säger jag bara- så otroligt knäckande att inte vara bäst på att snacka! Så nu vet jag hur en "normal" människa känner sig i närheten av mig ;-P :-D. Iaf festen fortsatte då vi begav oss ut för att se fyrverkerierna och ha allmänt kul på augustifesten. Danne mötte även en kompis i "sumo brottning" och det var bland det roligaste på hela kvällen.

   Redan klockan 23.30  var det dock dags att för gänget att splittrats eftersom flera av de skulle upp riktigt tidigt dagen efter och inte hade tid att vara ute längre. Nicklas och jag mötte då upp Conny och Eva för att ta en öl och (jag drack Cola och Eva en Irisch Coffé). Så satt vi och pratade och hade trevligt tills Eva och Conny tröttnade och gick hem. Nicklas och jag fortsatte in till High Lander och tog en öl samt satt vid spelautomaten och hoppades på lite tur... Tur var det enda vi inte hade natten mellan fredag/lördag... :-( :-(

Blir man inte EXTRA KÄR? (Fina och Danne- tack för lånet av baby ;-))


Heja Danne!!! XD :-D


Som jag sagt, dagen/natten är INTE slut än... Läs de två nästa inläggen för att få en total sammanfattning av min mest händelserika helg (fredag-lördag) någonsin!


21/8 Hep Stars!!!

Hepstars! Har äntligen hittat något som augustifesten erbjuder för oss coola människor som inte nöjer oss med svindyra karuseller, kassa marknader och i och för sig vackra men ack så korta fyrverkerier. Idag spelar Hepstars i Vasaparken :-D Jag kommer givetvis att vara på plats tillsammans med "bästaste bästisen" Carin... :-D (den enda tillräckligt snäll för att följa med) :-D


Hur som helst- kan ni fatta att det här blir andra gången jag kommer att se Hep Stars live! Underbart! Skulle vilja lägga ut filmen jag spelade in på en av mina favoritlåtar "Speedy Gonzales" men min dator bestämmde sig visst för att krångla lite så ni får själva gå in på youtube och söka reda och lyssna på den låten :-D Mysigt var det också när hela Vasaparken sjöng med i "inatt jag drömde" den låten är verkligen fin.


Nicklas orkade inte alls se hep stars dock så han valde att ta några öl med Danne istället. Det tyckte jag han gjorde ganska så rätt i för att ha honom gnällandes om att de är dåliga hade inte vart en så kul upplevelse. När uppträdandet var slut hade vi redan missat fyrverkerier och allt så jag tog en promenad ner till resecentrum och sen så blev det spårvagnen hem. Nicklas kom indroppandes någongång senare ;-) så då blev det att mysa och titta lite på tv och diskutera vad jag skulle göra för att få maximal nytta av min lediga fredag :-D


RSS 2.0