Artikeln är kopierad från nt.se, för att se hela artikeltn och även bilderna till klicka på länken!

Svensk bronsglädje i Paris

Rullstolsbasket, Norrköping

Sekundrysaren i Paris slutade med svensk bronsglädje tack vare Dolphins Joakim Lindén.
- Han vann bronset åt oss, sa en lycklig Åke Björck från den franska huvudstaden.

Det svenska U 23-landslaget lyckades skaka av sig den värsta besvikelsen från den tunga 47-62-förlusten mot Spanien i semifinalen och vinna bronsmatchen mot Australien med 58-57. Det blev en rysare av klass innan VM-bronset var bärgat.

- Matchen var både vunnen och förlorad och vunnen igen innan allt var över. Det här är en stor framgång för vår basket, menade Åke Björck.

Sverige rivstartade och spelade ut Australien i den första halvleken. Laget hade med sig finfina 36-21 i halvtid, men så vände allt. Australien hämtade in allt och var förbi, för första gången i matchen vid ställning 54-56.

- Vi blev för passivt i vårt försvarsspel och slarvade för mycket, men på något sätt lyckades vi få ihop allt.

Dolphins Joakim Lindén spelade en högst avgörande roll för den lyckliga, blågula utgången. Han kvitterade först till 56-56 med dryga minuten kvar på tavlan.

- Vi drog på oss en osportslig foul i det läget, men Australien satte bara ett av sina straffkast och missade också i sitt anfall.

Med 56-57 på tavlan och sex sekunder kvar lyckades Lindén få utrymme för ett skott och sänkte de avgörande poängen. Poängmaskinen Bill Latham fick en chans till, men missade.

- Joakim drog ett tungt lass, men också våra andra Dolphinsspelare i Joakim Lindbom och Mårten Lilja var riktigt bra, tyckte Åke Björck.

USA blev världsmästare, när man utklassade Spanien i finalen med 77-54.

FAKTA Bronsmatchen

SVERIGE-AUSTRALIEN 58-57 (36-21)

Poäng, Sverige: Joakim Lindén 24 (9 returer+2 assist), Joakim Lindblom 12 (1+6), Robin Meng 10 (7+3), Christian Seidel 8 (7+1) och Mårten Lilja 4 (8+6).
Australien: Bill Latham 24, Kim Robins 12, Shawn Russell 11, John McPhail 4, Dylan Alcott 2, Nicholas Radovich 2 och Cobi Crispin 2.Det svenska U 23-landslaget lyckades skaka av sig den värsta besvikelsen från den tunga 47-62-förlusten mot Spanien i semifinalen och vinna bronsmatchen mot Australien med 58-57. Det blev en rysare av klass innan VM-bronset var bärgat.

Australien: Bill Latham 24, Kim Robins 12, Shawn Russell 11, John McPhail 4, Dylan Alcott 2, Nicholas Radovich 2 och Cobi Crispin 2.